Adótanácsadási szolgáltatásain

Szimulált adóvizsgálat
(adózási átvilágítás)

 

Azon vállalkozásoknak a vállalkozásoknak javasoljuk, amelyeket az adóhatóság az elmúlt években még nem vizsgált átfogó adóellenőrzésen.

Az adóhatóság a vállalkozások több mint 60%-át ötéves időszakonként legalább egy alkalommal vizsgálat alá vonja, ezért a vállalkozások többsége számíthat arra, hogy az elévülési időn belüli adóéveit, illetve adóbevallásait az adóhivatal vizsgálni fogja.

Az adóügyi átvilágítás során feltárt kockázatok, vagy hibák javítása lényegesen kevesebbe kerül, mintha a hibát az adóhatóság tárná fel.

Az önellenőrzés (adózói korrekció) során csupán a normál jegybanki alapkamatnak megfelelő összeget kell fizetni a feltárt adókülönbözet után. Amennyiben a hibát az adóhivatal állapítja meg, úgy az alapkamat duplájával (késedelmi pótlék), valamint adóbírsággal (a feltárt adóhiány 50%-a), illetve mulasztási bírsággal is sújthatja a vállalkozást.

A szimulált adóellenőrzés keretében pontosan olyan vizsgálatot igyekszünk végezni megbízónknál, mint amilyet az adóhivatal is lefolytatna. Átnézzük az elmúlt évekről készített adóbevallásokat, kiszűrjük a kritikus területeket, amelyek gondot okozhatnak egy esetleges adóellenőrzés során. Ezután javaslatot teszünk a hibák kijavítására, és igény esetén elkészítjük a szükséges önellenőrzéseket.

Az adóügyi átvilágítás során ügyfeleinkkel együtt gondolkodva igyekszünk a felmerült problémákra megoldást találni. Kidolgozott javaslatainkért felelősséget vállalunk.