Könyvvizsgálói szolgáltatásaink

Cégátvilágítás

 

Támogatás megfelelő befektetési döntéseihez

Szeretné elkerülni a kellemetlen meglepetéseket, megbízható és alapos információkkal szeretne rendelkezni a befektetési döntés pillanatában a céltársaság tevékenységéről, valamint pénzügyi eredményeiről, bízza ránk az átvilágítási feladatok elvégzését.

A jelentős tranzakciók – cégfelvásárlás, cégeladás, beolvadás, stb. – során az érdekelt társaságnak és befektetőinek fontos, hogy elkerüljék a rejtett veszélyeket és kockázatokat.

Átvilágítási szolgáltatásaink támogatást biztosíthatnak abban az esetben is, amikor új menedzsment kerül kinevezésre, amelynek igénye van arra, hogy független szakértők tájékoztassák az előző vezetés munkájából eredő kockázatokra.

Átvilágítással elősegítjük a cégek vásárlását megelőző döntés előkészítés megalapozását, a cél vállalkozás vagyoni értékének és pénzügyi-jövedelmi helyzetének megállapítását.

Minden átvilágítási projekt keretében speciális, a céltársaság üzletmenetére szabott, a megbízóval közösen egyeztetett feladatok kerülnek elvégzésre, amelyek kiterjedhetnek a beszámolóval, üzletmenettel és adózással kapcsolatos területekre.

Átvilágítási munkánk előnyei:

  • Azonosítjuk a lehetséges számviteli és adókockázatokat, ami jelentős segítséget nyújthat a tranzakcióval kapcsolatos tárgyalási folyamatban.
  • Amennyiben nincs jelentős adókockázat, az átvilágítás során szerzett tapasztalatok nagyban hozzájárulnak a felvásárlási tranzakciónál az adózási struktúra kidolgozásához
  • Megfelelő időben feltárjuk a problémás területeket, és javaslatokkal segítünk mérsékelni az adóhatósági ellenőrzés következményeit

Átfogó pénzügyi elemzést készítünk a céltársaságról, amely elemzés kiterjed az eddigi eredményekre, pénzügyi tervekre, adózási kockázatokra, a cash-flow, a vezetői információs és kontrolling rendszer bemutatására, valamint vezetési és humán erőforrás kérdésekre. Üzleti megközelítésű jelentéseink segítik a döntési folyamatot és kielégítik a befektetők igényeit.

A tranzakció teljes folyamatát támogatjuk, kezdve az előzetes felméréssel egészen a megvalósításig és a lezárást követő integrálási, vagy leválasztási folyamatokig.

Igény esetén, független szakértők bevonása mellett vállaljuk komplett, minden területet lefedő átvilágítási projektek elvégzését is (számvitel, adó, jog, üzleti).