Üzletviteli-, gazdasági tanácsadói szolgáltatás

Üzleti öröklés, utódlás és generációváltás

 

Az üzleti utódlás megtervezése és lebonyolítása is speciális szakismeretet igényel. Az üzleti utódlás tervezés során ugyanis nem csak a tulajdonosi struktúrára, de a vezetés-szervezésbeli kérdésekre, azaz a menedzsment funkciók utódlására is gondolni kell. Mi segítünk Önnek a tervezésben és a lebonyolításban egyaránt.

Az üzleti utódlás megtervezése jó befektetés, függetlenül attól, hogy a tulajdonos a vállalkozását értékesíteni akarja-e, vagy visszavonulni az aktív részvételből, az utódlás megtervezése mindenképpen meghozza eredményét: amikor a visszavonulásra sor kerül, anyagilag kifizetődő lesz, mivel nem ad-hoc döntések eredményeképpen történik az értékesítés, hanem egy jól felépített és időzített stratégia mentén.

A jó tervezés tehát zökkenőmentes átmenetet biztosít és így a pozícióváltás valószínűleg nem fogja megzavarni a társaság működését.

Üzleti utódlás tervezése során figyelembe kell venni a menedzsmenti és a tulajdonosi érdekeket is.

Segítünk olyan érdekeltségi rendszert tervezni a vezetők részére, amely biztosítja tulajdonosi szemléletüket, illetve érdekeltté teszi őket az üzlet zökkenőmentes működtetésében és a tulajdonos utódjának a kinevelésében. Támogatást nyújtunk továbbá vezetői résztulajdonosi programok kialakításában, adminisztrálásában, esetleg az üzletrészek értékesítésében, kivásárlásában is.